Promocija romana “Ne veruj rečima” u Inđiji 10.06.2016. godine u 18.00, mala sala Kulturnog centra

Promocija romana ,,Ne veruj rečima"  Inđija 10.06.2016


640px-Autlet_centar_InđijaPromocija romana "NE VERUJ REČIMA" autorke Jelene Milenković Mladenović će se održati u maloj sali Kulturnog centra u Inđiji 10.06.2016.godine   u 18.00h. Moderator ove promocije će biti Sandra Jojić  iz  Inđije. Roman „Ne veruj rečima“ objavljen je u izdanju Književno-umetničke asocijacije „Artija“ u ediciji „Prozaik“. Pored domaćina, o knjizi će govoriti Pavica Veljović.

 

 

 

Sažetak romana „NE VERUJ REČIMA“

Kada se nakon previše rakije Zevs ponovo našao među ljudima, umesto na Olimp aterirao je na Dorćol. Potpomognut savetima svoje vanvremenske družine, sastavljene od različitih i skoro nespojivih istorijskih, mitskih i stvarnih likova, pokušao je da za dvadeset dana promeni životne kurseve jedne kurve, jednog studenta, jednog starca i jedne supruge. Da li je u tome uspeo grčki bog ili oni sami? Da li su uopšte uspeli?
Filozofija društva u raspadu sa (ne)realnim mogućnostima da se održi, roman pokušava da dopre do suštine razloga propadanja ličnosti i porodice u modernom načinu borbe za opstanak. Narator filozofira, Zevs se čudi, a glavni likovi se lome, strahuju, tonu i oslobađaju se. Prstohvat satire, prstohvat surove realnosti, prstohvat metafore: to bi bili začini kojima se zakuvala ova knjiga. Ako ništa drugo, ostavlja nekakvu aromu u mislima, nakon konzumiranja. I na kraju, kraj je srećan. A Zevs još srećniji jer nije Čovek

Leave a Comment